CHEF ARCANGELO BERO PISTOIA

O viață în bucătărie

Chef Arcangelo Bero Pistoia nu își poate imagina viața departe de bucătărie.

S-a născut în 1976 în sudul Italiei, la Laterza (regiunea Puglia), și își amintește că încă de la o vârstă foarte fragedă se învârtea prin bucătărie și îi ajuta pe mama și pe bunica la prepararea felurilor de mâncare. Descoperind că are talent și că iubește să gătească, la vârsta de 14 ani s-a înscris la școala de bucătari și a urmat cursurile timp de 4 ani. A făcut practică atât în Italia, cât și în Germania. La vârsta de 18 ani a început să lucreze ca bucătar în armata italiană, unde a impresionat pe toată lumea și, după un an, a primit diploma de bucătar din partea armatei.

Și-a deschis propria trattorie în Laterza, unde a fost manager și bucătar șef timp de 15 ani. La începutul anului 2015, a primit oferta de a lucra ca șef de bucătărie în România, iar în aprilie a aterizat la București, unde a început pregătirile pentru deschiderea trattoriei Il Villaggio. Felurile pregătite de Arcangelo au un aspect simplu, mediteranean, deoarece pentru el cel mai important este ca mâncarea să aibă un gust deosebit de bun, insistând mult pe ingredientele folosite și modul de preparare. Timpul petrecut în armată l-a transformat într-o persoană puternică și exigentă, așa că întreaga echipă Il Villaggio este formată din profesioniști, persoane creative, dar care cunosc foarte bine ce înseamnă disciplina.